Χταπόδι ξιδάτο στο βάζο 66 ψήφοι

Από ΜΑΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Χταπόδι ξιδάτο στο βάζο
 
 

Υλικά

1 χταπόδι περίπου 1.200 γρ.
1/2 λίτρο νερό
100 ml ξύδι λευκό
2 δαφνόφυλλα
3 κόκκους πιπέρι

Για το βάζο:
250 ml ελαιόλαδο
150 ml ξύδι λευκό
2 κ.σ. ρίγανη
2 κ.σ. αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι με κρύο νερό. Το βράζουμε μαζί με τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 35’-40’. Μόλις γίνει το κόβουμε σε μπουκιές το βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο (ή βάζα) και το γεμίζουμε με το λάδι, το ξύδι, την ρίγανη και το αλάτι.
3 αστέρια από 66 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες