Σολομός στη λαδόκολλα με λεμόνι και άνηθο 4 ψήφοι

Σολομός στη λαδόκολλα με λεμόνι και άνηθο
Ο σολομός στη λαδόκολλα με λεμόνι και άνηθο είναι μία πολύ εύκολη συνταγή με πλούσια αρώματα και σίγουρο αποτέλεσμα!
 
 

Υλικά

1/2 φλιτζανιού ανάλατο βουτύρο, λιωμένο
1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κουταλιά ξηρό άνηθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κιλά φιλέτο σολομού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στο οποίο να χωράει ο σολομός και άλλο ένα ίδιο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε τη λαδόκολλα πάνω από το αλουμινόχαρτο.

Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετούμε το σολομό στη λαδόκολλα και γυρίζουμε προς τα μέσα και τις 4 πλευρές της. Βάζουμε το μείγμα βουτύρου πάνω στον σολομό. Διπλώνουμε τις πλευρές της λαδόκολλας πάνω από τον σολομό, καλύπτοντας τον εντελώς. Το ίδιο κάνουμε και με το αλουμινόχαρτο και δημιουργούμε ένα πακέτο που το κλείνουμε σφιχτά.

Τοποθετούμε το πακέτο σε ένα ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
3 αστέρια από 4 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες