Μακαρονάδα από στρείδια 37 ψήφοι

Μακαρονάδα από στρείδια
 
 

Υλικά (8-10 μερίδες)

1,5 kg στρείδια μικρού ως μεσαίου μεγέθους, ζωντανά με τα κελύφη τους
Μίγμα σπορελαίου και ελαιολάδου (μισό-μισό), ώστε να καλύψει την κατσαρόλα σε βάθος 1 εκ περίπου.
2 κεφάλια σκόρδο + 3 σκελίδες
4 κουταλιές μαϊντανός κομμένος
1 κουταλιά πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο
1 kg σπαγγέτι ή σπαγγετίνι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε καλά τα (κλειστά) όστρακα, αφαιρώντας ό,τι γένια ή φυτά έχουν και κυρίως τα τρίβουμε καλά για να φύγει η τυχόν άμμος.
2. Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά ρίχνουμε το λάδι και τις τρεις σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες και τις βράζουμε με το λάδι μέχρι μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν, οπότε με ένα τρυπητό κουτάλι τις βγάζουμε και τις πετάμε (Σημ. Για να φύγει η έντονη γεύση του λαδιού).
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα όστρακα στην κατσαρόλα, προσθέτοντας το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το πιπέρι. Τα βράζουμε ώσπου τα όστρακα να ανοίξουν, ενώ στο μεταξύ τα έχουμε ανακατέψει 1-2 φορές (Σημ. Προσοχή: Δεν βράζουμε τα στρείδια). Πετάμε όσα όστρακα δεν άνοιξαν.
4. Αφαιρούμε τα όστρακα, ενώ παίρνουμε τη σάλτσα από την κατσαρόλα με προσοχή και γέρνοντας την στο πλάι, ώστε να μη συμπαρασύρουμε την τυχόν άμμο που θα έχει απομείνει. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και στραγγίσει τα μακαρόνια, με τα οποία ανακατεύουμε τη σάλτσα και τα βάζουμε στα πιάτα για σερβίρισμα. Βάζουμε τα στρείδια από πάνω σε κάθε πιάτο και τα σερβίρουμε.
1 αστέρια από 37 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες