Γαλόπουλα με σπαγγέτι 3 ψήφοι

Γαλόπουλα με σπαγγέτι
Εύκολο πιάτο χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση.
 
 

Υλικά (8 μερίδες)

250 γρ. σπαγέτι
1/4 φλιτζ. ξηρά ψίχουλα ψωμιού
3 κουταλιές ή μαργαρίνη, κατανεμημένη
3/4 φλιτζ. τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο, κατανεμημένο
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι τεμαχισμένο
1/4 φλιτζ. αλεύρι γενικής χρήσης
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/8 κουταλάκι λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο
450 ml ζωμός κοτόπουλου (φρέσκος ή από κονσέρβας ή κύβο)
1 κονσέρβα των 350 γρ. γάλα εβαπορέ
2 φλιτζ. γαλοπούλα βρασμένη και τεμαχισμένη
2 κονσέρβες των 100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και στραγγισμένα
1 φλιτζ. μπιζέλι αποψυγμένο
2 κουταλιές ξηρό σέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό και το διατηρούμε ζεστό.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C. Βουρώνουμε ελαφρά ένα ταψί 32x22 εκ.
3. Αναμιγνύουμε τα ψίχουλα με 2 κουταλιές βούτυρο σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε ανακατεύοντας 1/4 φλιτζ. τυρί.
4. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μέτριας κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας που και που, για 1-2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 1 λεπτό. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το και ρίχνουμε βαθμηδόν και ανακατεύοντας τον ζωμό. Το επαναφέρουμε στη φωτιά, αφήνουμε το λάδι να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ανακατεύοντας το γάλα εβαπορέ και το υπόλοιπο τυρί και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Το βγάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε ανακατεύοντας τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το μπιζέλι και το σερι.
5. Αναμιγνύουμε το ζυμαρικό και το μείγμα της γαλοπούλας σε ένα μεγάλο μπολ. Το χύνουμε στο ταψί. Πασπαλίζουμε με την κρούστα από ψίχουλα.
6. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει ελαφρά. Σερβίρουμε αμέσως.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες


Ανήκει στις κατηγορίες