Tiramisu (παραλλαγή) 3 ψήφοι

Από ΤΡΙΓΚΟΥΛΛΟΣ
Tiramisu (παραλλαγή)
 
 

Υλικά

500 γρ τυρί κρέμας π.χ. Φιλαδέλφεια
150 γρ. κρέμα σαντιγί
100 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
1 παντεσπάνι έτοιμο
½ φλιτζ. τσαγιού καφέ λικέρ
½ φλιτζ. καφέ εσπρέσσο
Γλυκό κακάο σκόνη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε τρία ισόπαχα κομμάτια, τα οποία ραντίζουμε με λικέρ του καφέ αραιωμένο με καφέ εσπρέσσο.
2. Κτυπάμε στο μίξερ με αργές κινήσεις το τυρί και προσθέτουμε τη ζάχαρη μέχρι να γίνει πολτός. Προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο. Προσθέτουμε κατόπι το λικέρ και τον καφέ εσπρέσσο (οι ποσότητες μπορούν να αυξομειωθούν κατά τη γεύση). Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά για να μην κόψει.
3. Σε στρογγυλή φόρμα γλυκού βάζουμε επάλληλα στρώματα παντεσπάνι και κρέμα, τελειώνοντας με μια στρώση κρέμας και την υπόλοιπη χρησιμοποιούμε για γαρνίρισμα.
4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου και πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με γλυκό κακάο.
2 αστέρια από 3 επισκέπτες

Σχετικές Συνταγές

Ανήκει στις κατηγορίες